Velox Fama


(Nie moje) dojmy, pocity, recenzie


Chcete si zahrať hru Mandalorian? Najbližšie k nej má práve vychádzajúci remake Star Wars Bounty Hunter, hry z roku 2002. Sector ju zrecenzoval na ľahko nadpriemerných 6/10.

Sector si skúsil krvavý kúpel vo Warhammer 40 000: Space Marine 2.

Krátke sprostredkované dojmy z novej Delta Force, ktorá beží v uztvoreneje bete v číne. Vraj je to slušný klon/konkurent Battlefieldu.

Zvažujete minúť svoje peniaze na kinonávštevu filmu Borderlands a nie ste si istý, či film stojí za to? Prečítajte si recenziu od Vortexu.

Sony vstúpilo do hero shooter žánru hrou Concord, ktorá je podľa recenzií v pohode až priemerná a nevyniká. Z hry sa vraj doteraz predalo len 25 000 kusov. Sector dal hre 7,5/10, Zing primerných 5/10.

Vynikajúca starina Age Of Mytology bola opätovne vydaná a samozrejme zremastrovaná a údajne ide o fantastický remake. Hra bude o prvého dňa dostupná v Game Passe, číže výchdza na PC a Xbox. Zing dal v recenzií vysokých 9/10.

Na SR a ČR vychádza stolová verzia legendárnych Heroes Of Might And Magic III. Zing stolovku zrecenzoval a je mimoriadne spokojný.


Jednou vetou


Ak máte Playstation 5 a ešte ste neskúšali zdarma Apple TV+, môžete tak opäť urobiť. Stiahnite si Apple TV+ aplikáciu na PS5 a prihláste sa do svôjho accountu/vytvorte si account a voi lá, 3 mesiace pozeráte APple TV+ zadarmiko.

Playstation 5 Pro vraj ešte stále má stihnúť vydanie tento rok. Oficiálne predstavenie vraj bude v septembri.

Časopis Game Informer vychádza od roku 1991. Videl, reecnzoval, zažil všetko, všetky hry, generácie konzol, evolúciu PC proste všetko. A práve skončil. Všetci zamestnanci dostali výpoveď a je koniec. Ďakujeme, zamestnancom prajeme veľa zdaru na inom mieste v gamerskom priemysle a … čo už.

Hack’n’salsh Darksiders sa vracia. Čeknite si prvý teaser.

Teenage horor movie Until Dawn sa začal natáčať.

Sony predala 61,7 milióna kusov PS5 (o 2 milióny menej ako PS4 v rovnakom čase) a predaje klesajú rýchlejšie, ako sa predpokladalo.

Ready At Dawn, autori The Order 1886 ktorá sa moc nepodarila no odohrávala sa v zaujímavom svete sú zatvorený. Meta štúdio vlastnila od 2020 a malo vyrábať VR hry pre Quest.

25 minút gameplyu z prekrásnej, ručne vyšívanej, českej hry Scarlet Deer Inn.

Vynikajúci Vampire Survivors prichádzajú na Playstation na konci augusta 29/8.

Kingdome Come Deliverance II sa posúva na február 25. Označte si 11/2/25 a ako bolestné si dajme čerstvý, 25 minútový gameplay, ktorý slubujú že ukážu na GamesCome.

Vychádza plnohodnotný Astrobot. Čeknite si launch trailer.

PS5 Pro bude ohlásené už tento mesiac, tvrdia insideri tak sebvedome, že už to asi aj bude pravda. K tomu už bol leaknutý vzhľad konzole.


? . . ? – – ? ^ ^ ? . . ? – – ? ^ ^ ? . . ? – – ? ^ ^ ?. . ? – – ? ^ ^ ?


Driftovačka s tuningom JDM: Japanese Drift Master by mala vyjsť ešte tento rok. Ochutnať z nej bude možné už v septembri v prológu s názvom JDM: Rise of the Scorpion. Hra inak prudko pripomína staršie NFS a prinesie aj výrazný tuning, otvorený svet a ako inak – Japonsko. Zatiaľ len na PC. Čerstvý gaepmay nižšie.

Nový PS5 update, okrem iného, priniesol možnosť detailne si nastaviť nabíjanie a napajánie USB portov na PS5 a ušetriť tak na elektrine. Bohužial, len na najnovšom „slim“ modely PS5.

V dozvukoch nedávnej uzavretej a otvorenej bety hero shootera Concord si postupne predstavíme Concord crew vo videách. Pripájam aj dojmy od Zingu.

V Bungie sa bude opäť prepúšťať. 17% zamestancov bude prepustených, mnoho ďalších prejde pod Sony a niektorý založia nové štúdio pod Sony, ktoré bude pracovať na science-fantasy akcii, ktorá je zatiaľ len na papiery (interne nazvaný Gummy Bears). Bungie sa rovnako ako mnoho ďalších stalo obeťou pandémie – vtedy rástlo ako všetky štúdia a nabralo nových ľudí, po pandémii však neustálo novú situáciu na trhu a spadlo do červených čísel. Zároveň muselo pracovať na Destiny 2 aj Marathone a jednoducho to nezvládli. Na uvedených dvoch hrách stále zostáva pracovať viac ako 850 zamestnanectva.

Na tohtomesačnom nemeckom GamesCome (21/8 – 23/8) bude mať Slovensko vďaka SGDA vlastný stánok, kde predstaví 8 Slovenských hier, budete môcť stretnúť ich developerov a vyskúšať si ich. Ďakujem SGDA za všetku robotu a za to, že si prvý krát nemusím povedať akáa vláda, taká účasť na … GamesCome. Hry, ktoré budú na Stánku budú:

A aj nebude chýbať aj indie scéna:

Mnoster Hunter Wilds v troch nových videách. Všímajte si okrem iného 3D mninimapu aj riť „žabiaka“.

V septembri sa k nám prestriela na Quake Cone čerstvo ohlásená DOOM Anthology. Bude státť 80€ a za cenu úplne novej hry dostanete DOOM, DOOM II, DOOM 64, DOOM 3, DOOM z 2016, DOOM Eternal Deluxe Edition, podsvietenú BFG na stojane a steelbook. Good deal či?

Už viem čo s tou zbytočnou tisíckou čo sa ti motá po vačkoch. Podľa mňa si kúp vymakanú Judy Alvarez na podsvietenom podstavci od PureArts. Mega!!!

Stalker 2 sa predviedol v 30+ minútovom gameplayi.

SW Outlaws sa ukázal v novom gameplayi.

Oživený Commandos Origins sa tiež pripomína gameplayom.

Diesnyovský krvák Mouse: P.I. For Hire predstavil celý názov hry trailerom.

Pamätníci pozor, kedy ste naposledy hrali prvé Diablo? Ja viem, kedy si ho zahráte nabližšie, asi tak za 47 sekúnd a to cez browser na githube. Síce len za Warriora ale hej, na tú chvíľu nostalgie je to super.

Netflix natáča animák Tomb Raider a nižšie si čeknite prvý teaser.


GamesCom 2024


Moment ticha pre E3. Prvý veľký a poriadny gamerský con sa práve začal a Geoff v utorok večer GamesCom započal „svojou“ akciou Opening Night Live (ONL). GC sa koná ako vždy v Nemeckom Kolíne a tento rok sa opäť zúčastní najviac vystavovateľov – 1400. Z ONL ma najviac zaujalo ohlásenie Borderlands 4, gameplay Civilizácie VII, nová hra od Petera Molyneux Masters Of Albion, Kingdome Come II, nová Mafia, Little Nightmares III, animovaná séria short filmov podľa známych hier Secret Level a samozrejme Monster Hunter Wilds s novým gameplayom. Na Vortexe všetko pekne zhrnuli. Ak si ONL chcete pozrieť sami presuňte sa na YouTube. Tie najzaujímavejšie trailery sú nižšie. Ak máte kopec času a radšej čítate dojmy tunajších webov nájdete v zozname nižšie:

Komentáre


Tagged: