Velox Fama

Remaster Mafia trilógie je oficiálny. Do nového šatu bola prerobená skoro celá trilógia (Mafia III to nepotrebuje, nie je taká stará) a všetky tri hry dostali Definitive Edition podtitul. Bude možné si kúpiť každú hru zvlášť (30€ za M2 a M3 a 40€ za M1) alebo celú trilógiu v kuse za 60€ a na pulty príde 28/8/20. Aké digitálne bonusy pribudnú, dostupnosť na rôznych paltformách a výhody pre tých, ktorí hru už vlastnia upresnil prehladne Zing.cz.

Skoro 9 minút čerstvého gameplayu z The Last Of Us Part II a krásna limitovaná edícia terovej PS4 Pro s motívom TLoU PII. Inak Dualshock z tejto kolektorky sa bude dať kúpiť aj zvlášť a pridá sa k tomu aj zlatý Playstation Headset za kilečko. Nižšie si môžete pozrieť najnovší State Of Play, ktorý sa venuje nadchádzajúcemu The Last Of Us Part II a jediné čo môžem povedať je, že si pozrite tých 20 minút a posúdte sami. Na záver si čeknite TV spot (už ten dlhší), ktorý beží v US. Njoy.

https://youtu.be/TXl9GI1p_Os

Ďalší dev diary z Wasteland 3. Tetokrát o stave sveta kde sa hra odohráva aj o ľudoch, ktorých stretneme a potom, sa usaďte na 40 minút k čerstvému gameplayu.

Väčšina vydavateľov umožní cross-buy zadarmo. Sony túto voľbu necháva na developeroch, uvedomuje si, že tvoriť pre dve generácie konzol zároveň nie je ako uložiť word v doc a docx. Sú to náklady a človekohodiny a preto je legit, pýtať si peniaze za obe verzie hry. Podľa posledných správ však väčšina vydavateľov umoží prechod z PS4 na Playstation 5 zadarmo.

Vo štvrtok bude prezentácia hier na Playstation 5. Konečne. Takže poznačte si že 4/6/20 o 22:00 (nášho času) na YouTube alebop Twitchi. Uvidíme, čo budeme hrať na vianoce na novej generácii Playstation. Nečakajte cenu, ani dizajn konzoly. Vo štvrtok sa budeme rozprávať len o hrách. Alebo aj nie. Vzhľadom ne neveselú náladu v USA sa tento event posúva na zatiaľ neznámy termín. V oznámení na Twittri Sony nepariamo podporila protesty a aj ked si nemyslím, že kvôli USA by mal zvyšok sveta čakať (lebo si nemyslím že keby bol v Európe alebo Ázii problém USA by niečo posúvalo) chápem prečo sa to deje a spravili správnu vec.

Spätná kompatibilita na Plasytation 5 je stále otázna. Najskôr malo na PS5 frčať top 100 PS4 hier. Potom Sony tvrdilo, že išlo o omyl a na PS5 pojdu tisíce hier z PS4. Teraz podľa posledných leakov majú vŠetky hry, ktoré pôjdu na certifikáciu do Sony po 13/7/20 musia byť kompatibilné s PS5.

Sony si patentovala nadstavbu (Dualsense?) gamepadu pre wireless nabíjanie. Možno sa tak s novou generáciou zbavíme aj nabíjania cez kábel. Kábel? Čo sme? V roku 1995? V ďalšom patente si zaregistrovala dev kit Playstation 5. Ten devkit do tvaru V, ktorý sme videli na leaknutých fotkách. Dokonca je tam aj zlozenie vnútorností a vidíme tak velký heat sink a šesť ventilátorov, ktoré z Véčka ťahajú vzduch a chladia konzolu.

Outriders, jedna z prvých oficiálne ohlásených hier na Playstation 5 sa ukázala v 12 minútovom gameplayi. V skratke pre tých čo nevedia, je to co-op third person strielačka od Square Enix a polského People Can Fly.

Větci sa tvária, že sa to už nejaký čas deje ale priznám sa, že ja som o prerábkach hier do songov až doteraz nepočul. Tento trend už preniká aj ku nám, o čom svedčí rap track od DKR Poslená Z Nás na motívy The Last Of Us.

Project CARS 3 bol čerstvo predstavený. Hra vyjde v lete !!! čiže za chvíľu na PC, Xko a PS4.

Amerika v plameňom znamená, že odklad ukážky hier na Playstation 5 bola len prva lastovička a akcia odkladá aj IGN, CD Project Red odložil Cyberpunk ukážku a ostatní budú pravdepodobne postupne nasledovať.

Komentáre