Velox Fama


Recenzie


Diablo IV – nádielka hodnotení – teda ak ho ešte nehráte. Dojmy po dohraní príbehu prienisol Zing a následne si ho zahrali traja rekatori na troch paltformách. Sector dal hre úžasných 9/10 a na 9/10 to cíti aj Zing.

Hororová Amnesia: The Bunker sa celkom podarila s priemerom hodnotení na úrovni 76/100.

Final Fantasy Pixel Remaster je kolekcia šiestich hier od FFI po FFVI za šialených 100€, ktorá prichádza po Steame a mobiloch na PS4 a Switch. Sector jej v recenzii dal veľmi spokojných 8,5/10.

ROG Ally je tu. Ak zvažujete kúpu, alebo ste nadšenec, video recenzia od Vortexu Vám pomôže, alebo ulahodí, podľa toho z ktorej skupiny ste. Njoy

Prvé dojmy z press prezentácie Armored Core VI: Fires Of Rubicon spísal Zing.cz a aj oni, aj ďalšie weby zo sveta sú veľmi spokojné.
Layers Of Fear dostáva pestré recenzie. Tú od Kotaku si musíte prečítať sami, Zing dal 8/10 a podporil to videorecezniou, Sector bol ešte o pol bodu spokojnejší za 8.5/10.


Jednou vetou


Na iOS a Androide lepšie spoznáme jedného z najikonickejších zlákov, Spehirota. Final Fantasy VII Ever Crisis je spin-off na mobily s ťahovými súbojmi, ktorá vyjde niekedy pred jeseňou (30/9?).


+ – x ⎪ + – x ⎪ + – x ⎪ + – x ⎪ + – x ⎪ + – x ⎪ – x +


Frank Klepacky, autor ikonickej a legendárnej hudby k séerii Command And Conquer mal na záver Brnenskej konferecnie Game Access koncert, ktorého sa okrem mňa zúčastnil aj Sector a priniesol malý report. Za mňa to bol fantastický zážitok a ak ste Franka na živo nezažili, tak sa vidíme keď príde opäť a ak ste ho zažili, taksa tiež vidíme keď príde opäť. Okrem toho boli ocenené hry vo viacerých kategóriách. Cenu za najlepší herný dizajn dostala česká Silnece of the Siren, najlepší art má slovenská HeistGeist Doublequote Studio a najlepšou hrou je slovenská Artificial od Ondreja Angeloviča.

Jún je už od pandémie namiesto jednej E3 plný mnohých menších eventov. Komplet zoznam je nižšie, Summer Game Fest Geoffa Keighleyho už máme za sebou. Ďalšie dni vyzerajú nasledovne:

  • 7. jún 18:00 – Guerilla Collective – indie hry a niekedy stredné tituly
  • 8. jún 21:00 – Summer Game fest –  máva aj väčšie hry 
  • 8. jún 23:00 – Days of the Devs – indie hry
  • 9. jún 0:00 – Devolver Digital – zábavná prezentácia devolveru
  • 9.jún 17:00 – Access Ability  – prezentácia pre zdravotne postihnutých hráčov.
  • 9.juna 18:00 – Tribeca games – indie a artové hry
  • 10. júna 17:00 – Future of play – indie hry
  • 10. júna 18:00 – Wholesome Direct – indie hry 
  • 10. júna 19:00 – Future Game Show – indie a miestami aj väčšie hry 
  • 10.júna 21:00 – OTK Games Expo – indie
  • 11. júna 19:00 – Xbox Games Showcase – Starfield Direct  – veľké hry 
  • 11. júna 22:00 – PC Gaming show – mix PC hier
  • 12. júna 19:00 – Ubisoft forward – veľké hry
  • 13. júna 22:00 – Dames 4 Games – hry od žien
  • 15. júna 17:00 – RGG Summit Summer – od SEGA a Ryu Ga Gotoku studia

Pokračujeme s Diablom. Cezplatformová porovnávačka a hlbšia analýza od DF.

Onedlho vychádzajúce Final Fantasy XVI predstavilo dva zo svojich mnohých dungeonov, ktoré na nás v hre čakajú a nižšie je porovnávačka Quality a Performance módu na PS5.

Trailer na document o Kojimovi, nech už si o ňom myslíte čokoľvek, dobre naladí.

Jagged Alliance 3 pripomína, prečo sa tešiť na pokračovanie legendy.

DLC k Cyberpunk 2077 – Phantom Liberty bude stáť obočie dvíhajúcich 30€ a vyjde 26/9.

Mortal Combat 1 ukázal gameplay a je to stále Mortal Combat so všetkým ako má byť. Čo sa týka číslovania, som trochu zmätený a nie je mi jasné či ide o reboot alebo sa to kánonicky takto vyklulo alebo čo sa deje takže ak ma niekto dvoma vetami uvedie do obrazu budem vďačný.

Veteráni MMO NCSoft (Guild Wars) a Amazon Games kutia spolu MMO na PC a konzole s názvom Throne and Liberty a hra vyzerá výborne a hrať sa má vraj rovnako výborne. Čekute prvý trailer.

Summer Game Fest bol uzatvretý totálnou peckou. Trailerom na druhú časť remaku Final Fantasy VII, FFVII Rebirth. Pozrite si trailer, open world, úžasná grafika, hra príde na dvoch blu-rayoch (príjemný závan deväťdesiatych rokov) a hneď na začiatku … mŕtva Tifa? Uvidíme. Môžete sa začať velmi velmi velmi tešiť na začiatok 2024. Ten open world, ten soundtrack, tie boje …. Ufff.

Splňte si sen trpaslíka vo vás a vráťte sa do legendárnej Mórie, aby ste ju opäť vybudovali. Nuda tam určite nebude, treba ťažiť, stavať, budovať, čistiť, bojovať. LotR Return To Moria je survival hra s partiou dwarfov a yjde ešte tento rok na veľkú trojku (PC, PS5, Xko).

Prince Of Persia sa vracia do DOS časov a predstavil 2,5D skákačku PoP The Lost Crown.

Twisted Metal seriál sa pripomína ďalším trialerom so Sweet Toothom a Johnom Doe.

Druhé pokračovanie tajomného The Talos Principle predstavuje prvých pár záberov z gameplyu.

Ubisoft na svojom evente ukázal open world Star Wars hru Star Wars Outlaws a trailer vás nabudí, gameplay vyvolá dobre známy trailerový pocit, že to chcem hrať, hneď teraz. Tak snáď si UbiSoft nevymýšla priveľa, lebo hej, všetci vieme, že tá hra takto nebude vyzerať, ani sa takto nebude hrať. Tak či onak sa teším.

Pripomeňme si, čoho sa všetci dožijeme za tridsať rokov a prehĺbme našu klimatickú úzkosť fantastickým trailerom na Frostpunk 2.

D.O.R.F. je RTS ako z oka vypadnutá Command&Conquer hrám a ani to neskrýva. Dokonca aj hudba pripomína veľkého Franka. Juchu. Wishlist.

Jeden z mnohých dôvodov, prečo mám zo všetkých foriem zábavy na svete rád práve hry, je tá prekrásna komplexnosť. To čo vidíme a cítime my hráči, je že som s hrdinom vošiel do mesta a ponáhľam sa za side questom do domčeka vedľa krčmy. Cítime sa ako v skutočnom meste, ľudia sa prechádzajú, debatujú, na trhu sú stánky s rôznym tovarom, kde tu je vyklopený koč, vrecia s tovarom, opitý občan, samozrejme prístav nesmie chýbať a mesto je plné a živé. To pretože niekto nad tým mestom strávil hodiny času aby to fungovalo tak, ako to my cítime tie 3 minúty, čo v tom meste strávime. Práve takýmto mestom je mesto Baldur’s Gate a v krátkom traileri sa dozviete, koľko človekohodín a kretívy bolo vložených do toho, aby sme sa v ňom v auguste cítili dobre. Potlesk.

Starfield, hra ktorá nie je ešte vonku ale už o nej Microsoft hovorí ako o jednom z najdôležitejších RPG vôbec a tiež, že to bude najmenej zabugovaná hra od Bethesdy, sa ukazal v 45 minútovom trailery.

Bagdád a Basim a skryté nože a závan Ezio gameplayu. Nech sa páči, 7 minút z AC Mirage.

Na evente Capcomu bolo ukázaných/onzámených kooopec (J)RPG. Najviac pozornosti si ukradola Dragons Dogma II. Všetko oznámené pekne zhrnuli aj s trailermi napríklad na Kotaku.

Komentáre


Tagged: