Velox Fama


Dojmy, recenzie, pocity


Kristína a Zdeněk si zahrali 4 hodiny Kingdome Come: Deliverance II a svoje pocity zhrnuli v polhodinovom videu. A ja sa opäť o kus viac teším na KCDII.

Očakávaný soulslike Black Myth: Wukong je vonku a recenzie vyzerajú veľmi pozitívne. Vortex aj s videom dal 8/10.

Prvé recenzie Test Drive Unlimited Solar Crown sú vonku. Hra vychádza 12/9 na veľkú trojku. Recenzií je málo a nie sú úplne spokojné s priemerom na úrovni 6,5/10. Český Eurogamer hru oznámkoval podpriemernými 3/10, Sector na 5.5/10, Zing na 4/10. Niektorí ostatní takto:

  • 70 GamingBolt
  • 70 Gamereactor UK
  • 70 GameGrin
  • 60 VGC
  • 60 Eurogamer Portugal
  • 60 Hey Poor Player
  • 60 GRYOnline.pl

Astro Bot vychádza a je rovnako úchvatný ako jeho malý brat predinštalovaný na PS5kách. Akurát, väčší, krajší, zábavnejší a lepší. Je z neho najlepšie hodnotená hra tohto roka s priemerom 94% a z prvého miesta tak zosadil FFVII Rebirth. Recenzia od Vortexu je za plných 10/10, Sector dal 9/10,

Elitný právnik je tu opäť, v poslednej remaster kolekcii spin-offov Ace Attorney Investigantions Collection z Nintenda DS z rokov 2009 a 2011. Toto je štvrtá kolekcia Ace Attorney hier a podľa recenzií ide o fantastický remake. Zing dal 8/10.

Zima je opäť tu. Vyhádza Frostpunk 2, väčší, lepší, premakanejší, frustrujúcejší (osobný pocit z jednotky nie pre obtiažnosť, ale pre konštantné utrpenie a smrť). Sector dal vysokých 8.5/10 a Zing podobne za 8/10.


Jednou vetou


Dragon Age The Veilguard sa ukázal v 22 minútach gameplayu.

Budúci týždeň by sa mal konať State Of Play zameraný na hry, vraj 24/9. Šepeká sa o remastery Horizonu, Plaworlde na PS, akcii Warhammer 40K Darktide aj remastri Days Gone.


+ – x ä + – x ä + – x ä + – x ä + – x ä + – x ä + – x ä + – x ä + – x ä +


Sony vstúpila do sveta hero shooter svojou hrou Concord – som napísal v minulej Velox Fama. No a Sony skôr len nakukla cez škáru a odchádza preč. Concord vyšiel 23/8 a 6/9 hre vypnú servery a každý, kto si ju zakúpil, dostane naspäť peniaze. Hru čaká prekopanie a nejasná budúcnosť.

No hej, bude Minecraft film.

V Japonsku existuje Národné múzemum prírody a vedy, ktoré spola s ďalšími zaradilo Playstation 2 do svojho registra technologického dedičsta budúcnosti. Ide o register s vynálzemi z Japonska, ktoré ovplyvnili ľudské životy ako Walkman, VHS alebo CD a DVD prehrávače. PS2 je prvá konzola v tomto registri a je tam aj vďaka tomu, že vtedy bola jedným z najlacnejších DVD prehrávačov a mala prekrásnu grafiku. Congrats.

Nadšenec Falloutu, ktorý si hovorí El Gato Del Tejado, spravil koncept hry Vault-Boy, ktorý mu Bethesda zatrhla. Za mňa na mobil hocikedy, aj zaplatím. Vyzerá to zábavne a skvele. Posúďte sami.

Ale ten čas letí, len teraz sme oslavovali 25 rokov Playstation a už sú tu oslavy tridsiatky. Sony si prirpavila mesiace „udalostí“ oslavujúcich okrúhle narodeniny. Vyjde napríklad My First GT – Gran Turismo zadarmo pripomínajúce prvé Gran Turismá s obmedzeným počtom áut, eventov a tratí ale za to vraj plné nostalgie. Ďalej na Spotify vyjdú soundtracky ku GoW, Twisted Metal, Starhawk, Unit 13. V decembri na webe Playstation Direct pribudnú produkty ako stolné hry alebo magnetické bloky (?) a tiež free multiplayer víkend 21. a 22. septembra s online esport turnajmi a odmenami. Detailnejšie sa tomu venuje post na oficiálnom blogu. Zároveň na 10 minútovom evente 10/9 Mark Cerny predstavil PS5 Pro. Mašinka je to nadupaná ale internet je skôr sklamaný až nahnevaný, hlavne na pomer cena/zlepšenie. PS5 Pro bude stáť 800€ a to je bez vertikálneho stojanu a mechaniky. Za uvedenú cenu dostanete napríklad GT7 v 8K pri 60fps (ale bez ray tracingu) ak máte na to TV, alebo dostanete lepšie výhľady v hrách, vyššie detaily a lepší ray traycing. Vylepšenia PS5 Pro Mark predstavil ako veľká trojka. Ide o:

  • lepšie GPU 67% viac výpočtových jednotiek a o 28% rýchlejšia pamäť zaručí o 45% rýchlejšie renderovanie
  • pokročílý ray tracing – dvoj až trojnásobne rýchlejšie lúče, napríklad v GT7 uvidíte odraz svôjho vozidla na ostatných vozidlách
  • Upscale poháňaný AI – PSSR je skratka pre Playstation Spectral Super Resolution a v kombinácii s AI a strojovým učením umožní upscale so zachovaním ostrosti a vyokej miery detailov

Datilnejšie napríklad na Vortexe.

Rovnako ako pri dvadsaťpäťke aj tridsiatku oslávi sivá PS5 Slim aj Pro aj s DualSensom a Portalom a ďalšími accessories v sivej. Veľmi milé sú doplnky k anniversary edícii.

Microsoft zdražil Game Pass a ešte v júly uvideol nový, ktorý čerstvo nahradí game pass for Console, pod názvom Game Pass Standard. stále obsahuje katalóg stoviek hier, online MP a zľavy ale nenájdete tu first party hry, hry, ktoré majú vyšší predplatitelia od prvého dňa ani hry z EA Play ani cloud gaming. Game Pass Standard stojí 15 dolárov. Niektoré hry sa do Standardu dostanú napríklad po roku a oproti pôvodnému Game Pas for Console zo Standardu vypadli hry ako Starfield, CoD modern Warfare III, Age Of Mythology, Senua’s Saga Hellblade II, Diablo IV a ďalšie.

Sector spísal pekné dojmy z Commandos: Origins, ktoré mimiochodom z veľkej časti vzniká na slovensku. Štúdio Kalypso outsourcuje prácu do košického štúdia Games Farm. Kudos do Košíc. Dojmy si čeknite na Sectore.

Borec prepojil behací pás so Skyrimom a vyšliapal na High Hrothgar. Doslova. Chcelo to 8000 krokov. Príjemná prechádzka.

Na novom Battlefielde sa pracuje od začiatku tohto roka a bude zasadení do rovnakého obdobia ako BF3 a 4, teda do modernej vojny, kde zažívala vrchol a bola v najlepšom.

Čerstvá reklama na PS5.

Launch trailer na PC verziu God Of War Ragnarok.

Šepká sa, že Sony pripravuje pre PS6 dva čipy. Znamená to, že pôjde cestou Xka s dvoma rôzne výkonnými modelmi? Alebo sa konečne dočkámme nástupcu PSP resp. Vity? Kto vie. Vieme len, že aj PS6 bude mať čipy od AMD, aby nebola ohrozená spätná kompatibilita s PS4 a PS5.

Komentáre


Tagged: