Už pozáme next-gen Xko

Áno, už ho poznáme od utorka, ja viem. Nemal som čas no tak pardon 🙂 No, keďže sa mlj kolega twovawe, ktorý je majiteľom Xka sa na to vysral, zoberem to zaňho 🙂 V utorok nám MS predstavilo next-gen Xko ktoré sa volá … tadaaa X-Box One (odteraz XBO).Ako vyzerá si pozrite na videu takže to nechám na vizuál. Čo sa týka konferencie, zmeškal som prvych 14 minút, kedy sa vraj tancovalo a ukázala sa konzola aj s controllerom a Kinect 2.0. Z čoho som bol osobne prekvapený, bola dĺžka konferencie. Za hodinku natrieskali do program kvantum vecí. Ako písali krásne na Sector.sk (parafrázujem) ukázali konzolu, neukázali hry. Konferencia prebehla podľa mňa veĺmi rýchlo a bola mierená IMHO na Americké publikum. Na začiatku bola demonštrácia TV fukcii XBO ako prepínanie programov hlasom cez Kinect, Skypovanie počas NFL zápasu a podobne. Potom povedali dokopy dve vety o controllery, o Kinect 2.0. EA ohlásilo 4 športové hry z čoho väčšinu neAmeričanov zaujala asi len FIFA a ukazali nový engine na ktorom pobežia ich športy s názvom Ignite. Potom sa objavil Spielberg, ktoý oznámil že natočí HALO (neviem či film alebo seriál). Predstavili exkluzívny partnership s NFL. Nakoniec ukazali trailer na ďalší Call Of Duty s podtitulom Ghosts a koniec.

Čo sa týka výkonu, moc toho nenahovorili ale aspoň základnú výbavu uviedli :

  • 8 core AMD procesor (pravdepodobne 1,6 GHz)
  • custom AMD grafika
  • 8 GB RAM
  • 500 GB HDD
  • BD mechanika
  • 3 x USB 3.0
  • hry do 1080p a 4K video
  • 7.1 surround
  • ethernet, m-ková WiFi
  • HDMI

Kinect 2.0 bude mať 1080p rozlíšenie, 250 000 pixelový infra senzor, dokonalejšiu detekciu hĺbky, gest a natočenia končatín a bude rýchlejší. Bude spolu s konzolou v každom balení XBO. Gamepad sa nemení, akurát má zabudované AA baterky v tele a vylepšený feedback pre trigger buttony.

Cena zatiaľ nebola stanovená, rovnako ani dátum vydania no vraj sa všetci zahráme na XBO už tento rok. Toľko špekulovaný always-online nebude a nebude ani spätná kompatibilita. Čo ale bude je v prvých 12 mesiacoch konzole vraj 15 exkluzivít na XBO (konečne to pochopili v MS) a z toho 8 nových značiek. To je pecka. Ďalším tŕňom v oku je poplatok za zahranie si hry na inej ako domovskej konzole. Čiže ak budete vlastniť dva XBO alebo požičiate gamezu kamošovi, musí si zacvakaťa aby sa zahral, aj za SP. Always online je síce mimo hru, ale aj tak sa XBO najmenej raz za deň musí pripojiť na net a niečo si tam odkontrolovať. Nevieme čo bude kontrolovať, ani čo sa stane, ak sa nepripojí.

Teraz to najpodstatnejšie. Hry. Okrem už spomínaných športov od EA bude ako jeden z launch titulov Forza Motorsport 5. Predstavený bol aj Quantum Break od Remedy (Max Payne) čo bude mix seriálu a hry, kde vaše rozhodnutia budú mať dopad na real-life hrané scény hry. Samozrejme po oznámení sa potvrdili ďalšie tituly na XBO ako BF4, Watch_Dogs, Thief 4, Witcher 3, nedávno oznámený nový Wolfenstein New Order alebo Assassin’s Creed 4 Black Flag.

Pre veľa veľa ďalších a podrobnejších informácii vás odkážem na Sector.sk, Zing.cz alebo Eurogamer.cz. IGN už zostavilo porovnavací zoznam PS4 vs. XBO vs. WiiU, kde nájdete pokope všetky dôležité a potvrdené fakty o výkone týchto konzol.

Odo mňa na záver ftipná vec. Po konferencii MSka, kde oznámili XBO sa s akciami Microsoftu nestalo nič, no akcie Sony vystrelili o 2 doláre hore 😀 10.6. je E3 ktorá bude tento rok nabúchaná hrami ako pre XBO tak pre PS4. Tešíme sa.

Microsoft Stocks 5 Day 21-05-2013 Sony Stocks 5 Day 21-05-2013


Komentáre


Tagged: